Cake Recept
Zin in heerlijke zelfgemaakte cake ?
Ingredienten Cake
Basisrecept voor 1 kleine cake :- 200gr zelfrijzende bloem (of bloem + rijsmiddel)
- 4 eieren
- 150gr boter
- 200gr suiker
- soeplepel vanillesuiker (of pakje)
- Eventueel amandelschilfers
werkwijze Cakedeeg maken
Indien alles gereed staat kun je de oven reeds aanzetten om voor te verwarmen op 180°C. Laat de boter zacht of vloeibaar worden op een heel zacht vuurtje. Indien de boter in een glazen of metalen kom zit, kun je deze op een elektrisch vuur op laagste stand plaatsen. Splits de eieren. Voeg in een pot de suiker, vanillesuiker, eierdooiers en de boter samen en klop tot een mooi geheel. Vervolgens zeef je de bloem (+eventueel rijsmiddel) tijdens het toevoegen en opnieuw goed roeren. Het eiwit klop je op tot ze mooi stevig is en roer je voorzichtig onder het deeg. Eventueel kun je onder het deeg ook wat amandelpoeder roeren. Boter je cakevorm en giet het deeg tot de helft van je vorm. Overstrooi het cakedeeg met amandelschilfers. Bakken op ongeveer 170 a 180°C gedurende 1 uur. Door met een brochette-stok in je cake te prikken kun je controleren of ie gaar is, prik tot het midden, voelt het vochtig of plakkerig dan nog even doorbakken, zoniet is je cake klaar.
Cakedeeg klaar voor de oven... en een uurtje later...
Meer foto's en cake recepten binnenkort...
Chocoladecake...
Appelcake...
Citroencake...
Ananascake...






